لیزرپرتوان و مگنت تراپی در شهریار اندیشه | فیزیوتراپی در اندیشه شهریار
برای تعیین نوبت فیزیوتراپی شماره ۰۹۰۳۱۹۰۳۷۱۶ تماس بگیرید
فیزیوتراپی توسط فیزیوتراپیست خانم و آقا ، با جدید ترین دستگاه ها و متد های درمانی روز دنیا فیزیوتراپی بعد از جراحی ، سکته مغزی ، کمر درد و گردن درد ، تعویض مفصل و …..
Carpal Tunnel Syndrome
(CTS)
یک سندروم شایع در ناحیه ی دست می باشد که به طور معمول در خانم ها بیش تر از آقایان شایع بوده واز طرفی در افراد جوان نیز به ندرت بروز می کند. تونل کارپ در کف دست وجود دارد، کف آن را استخوان های مچ دست و سقف آن را غلاف فلکسور رتیناکولوم تشکیل می دهد. از این تونل عصب و شریان مدین به همراه تاندون عضلات فلکسور عمقی و سطحی انگشتان به جز FCU عبور می کند. تنگ شدن این فضا به هر علتی باعث افزایش فشار بر عصب و شریان مدین شده و در این شرایط علائم عارضه بروز می کند. منشا CTS ممکن است ضایعات ضربه ای یا غیرضربه ای باشد. فیزیوتراپی در اندیشه شهریار
گیرافتادگی عصب مدین در محل مچ دست به عنوان رایج ترین ضایعه عصب محیطی است که جوامع مدرن را تحت تاثیر قرار داده است. تشخیص اشتباه CTS، یکی از علل ناموفقیت جراحی آزادسازی تونل کارپ گزارش شده است. رایج ترین اتیولوژی که منجر به CTS می شود ترومای ناشی از استرس های مکرر عنوان شده است. پوسچرهای خاصی از ساعد، دست و انگشتان، فعالیت مکرر و بارهای خفیف تا متوسط دست می توانند به شکل موقتی یا مزمن فشار تونل کارپ را تا سطحی افزایش دهند که حیات عصب را به مخاطره اندازد. بنابراین هر شغلی که در آن فرد به صورت مکرر از دست ها استفاده می کند ممکن است فرد را در معرض CTS قرار دهد. نشان داده شده که در برخی افراد، فشار تونل کارپ حین استفاده از موس کامپیوتر، افزایش می یابد. همچنین کارهای ساختمانی مانند استفاده از چکش و مشاغلی که نیازمند تماس مداوم با نیروهای ویبریشن هستند شانس بالایی برای CTS دارند. CTS بعد از درد پشت به عنوان رایج ترین آسیب شغلی قلمداد می شود.
اپیدمیولوژی
این سندروم عموما افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال را درگیر می کند. شیوع آن در زنان نسبت به مردان ۳-۵ به ۱ است و در بیش تر از ۵۰% موارد دوطرفه اتفاق می افتد.
آزادسازی تونل کارپ، یکی از رایج ترین جراحی های دست در ایالت متحده ی امریکا گزارش شده است.
عصب مدین در دست، عضلات ابداکتور کوتاه شست، عضلات لومبریکال مربوط به انگشتان اول و دوم و اپوننس شست را عصب دهی می کند. عصب دهی حسی قسمت پالمار شست و انگشتان دوم و سوم به وسیله ی عصب مدین انجام می شود.|فیزیوتراپی در اندیشه شهریار| به علاوه عصب مدین نیمه ی رادیال سطح پالمار انگشت چهارم، نیمه ی دیستال سطح دورسال انگشتان دوم و سوم و نیز قسمت رادیال نیمه ی دیستال انگشت چهارم را تغذیه می کند.
زمانی که عصب مدین به سمت دیستال پیش می رود از طریق تونل کارپ به داخل دست می رود.این تونل یک تونل لیفی-استخوانی است که سقف آن توسط لیگامان عرضی کارپال تشکیل می شود. این لیگامان از پزیفورم و قلاب همیت (طرف اولنار) به برجستگی اسکافویید و ستیغ تراپزیوم (طرف رادیال) کشیده می شود.
۹ تاندون که به عنوان فلکسورهای انگشتان عمل می کنند همراه با عصب مدین از زیر فلکسور رتیناکولوم رد می شوند.
در مواقع تنگی یا افزایش فشار در کانال، عصب مدین اولین ساختاری است که به خطر می افتد.
حین فلکشن و اکستنشن مچ دست، عصب مدین می توتند تا ۲۰ mm جابه جا شود در حالی که مجاور به لیگامان عرضی کارپال یا در برابر آن قرار دارد.
نشان داده شده که حین فلکشن در مقایسه با اکستنشن، عصب مدین دچار صاف شدگی Flattening)) بیش تر می شود.
بین تاندون های فلکسوری، عصب مدین و لیگامان عرضی کارپال، اصطکاک اتفاق می افتد. هر شرایطی که باعث کاهش فضای موجود در داخل تونل کارپ یا افزایش فشار داخل تونل گردد، اصطکاک را افزایش خواهد داد. فلکشن و اکستنشن مکرر یا ممتد مچ دست ممکن است منجر به تنگی و افزایش فشار داخل کانال شود.
استخوان های کارپ و لیگامان هایشان کف و دیواره های تونل کارپ را می سازند. کناره ها از برجستگی های اسکافویید و تراپزیوم در طرف رادیال و پزیفورم و همیت در طرف اولنار ساخته شده است
عوامل شایع در بروز CTS عبارتند از:
به طور اولیه یکی از علل آن ضخیم شدن لیگامان کارپال عرضی می باشد.
متعاقب شکستگی همراه با جا به جایی دیستال رادیوس Colles’ Fracture))¡ دررفتگی لونیت و شکستگی اسکافوئید
تورم غلاف مربوط به Common Flexorها.
افزایش فشار داخلی کانال متعاقب دیابت، لیپوما یا ناشی از بارداری.
بر اثر Overuse برای مثال در نویسنده ها، خیاط ها و آرایشگران.
حرکت Flexion و Extension تکراری مچ دست. فیزیوتراپی در اندیشه شهریار
براثر بروز یک Tenosynovitis ناشی از Overuse و یا آرتریت روماتوئید به خصوص در عضلات فلکسوری مچ و دست.
گاهی علت عارضه به راحتی قابل تشخیص نمی باشدو در این شرایط برخی محققین معتقدند درگیری عروقی در عصب مدین عامل ضایعه می باشد یعنی ابتدا اختلال عروقی رخ داده و بعد از اختلال تغذیه ای در عصب مدین، خود عصب نیز دچار عارضه شده است. درمقابل، گروهی دیگر از محققین معتقدند فشار مستقیم به عصب علت ضایعه می باشد.در مجموع با بررسی علائم، CTS به عنوان یک عارضه ی فشاری شناخته می شود.