لیزرپرتوان مگنت فیزیوتراپی در شهریار ۰۹۰۳۱۹۰۳۷۱۶ اندیشه فاز یک شاهد شرقی ساختمان گل یاس ط۲ واحد ۸
برای تعیین نوبت فیزیوتراپی با شماره ۰۹۰۳۱۹۰۳۷۱۶ تماس بگیرید
فیزیوتراپی توسط فیزیوتراپیست خانم و آقا ، با جدید ترین دستگاه ها و متد های درمانی روز دنیا فیزیوتراپی بعد از جراحی ، سکته مغزی ، کمر درد و گردن درد ، تعویض مفصل و …..
آرتروپلاستی هیپ
یکی از شایع ترین مداخله جراحی برای آرتریت پیشرفته هیپ می باشد.
استئوارتریت پاتولوژی پایه برای ارتروپلاستی هیپ محسوب می شود.
اندیکاسیون برای جراحی :
_درد شدید هیپ با حرکت و wb و محدودیت مشخص از حرکت به عنوان نتیجه تخریب و ازدست رفتن غضروف مفصلی مربوط به OA ,RA, اسپوندیلیت انکیلوزان یا نکروز آوسکولار که منجر به اختلال فعالیت و سلامتی وابسته به کیفیت زندگی شود.
_شکستگی ،بی ثباتی و دفورمیتی هیپ
_تومور استخوان
_عدم سودمندی درمان متداول یا روند بازسازی قبلی مفصل (استئوتومی، همی آرتروپلاستی،THA اولیه )
ارتروپلاستی کامل هیپ برای افراد مسن بالای ۶۰-۶۵ سال و جوان کم تحرک با درگیری چندگانه مفصل (RA ) به کار می رود زیرا طول عمر آن ۲۰ سال می باشد.
کنترا اندیکاسیون THA :
عفونت مفصلی
عفونت سیستمیک یا سپسیس
استئومیلیت مزمن
ازدست رفتن قابل توجه استخوان بعد از جراحی تومور
نوروپاتی مفصل هیپ
فلج شدید عضلات اطراف مفصل
مدیریت قبل جراحی :
_معاینه و ارزیابی درد ،ROM ،قدرت عضله ،بالانس ،وضعیت حرکت طول پا،ویژگی راه رفتن ، استفاده از ابزار کمکی ،سطح عمومی عملکرد ،سطح ناتوانی
_دادن اطلاعات به بیمار و همراهانش درباره بیماری مفصل و روند جراحی
_احتیاطات بعد جراحی شامل positioning ,WB
_آموزش های عملکردی برای روز های آغازین بعد جراحی شامل حرکت در تخت ،انتقال و آموزش راه رفتن با ابزار کمکی
_تمرین های آغازین بعد جراحی
_شرایط مرخص شدن از بیمارستان
زانو و تعویض مفصل زانو فیزیوتراپی در شهریار ۰۹۰۳۱۹۰۳۷۱۶
Postoperative management :
Immobilization :
بعد از THA نیازی به بی حرکتی نمی باشد .به زودی حرکت را شروع می کنیم .بسته به نوع روش جراحی استفاده شده و پبات پروتز هیپ، اندام جراحی شده ممکنه نیاز به ماندن در پوزیشن کمی abd,neutral Rot هنگام خوابیدن در پوزیشن sup باشد و این کار را با یک بالشت می توان انجام داد.
Exercise progression &Functional Training :
تمرین های اکتیو و مقاومتی که به صورت ایزومتریک و داینامیک اجرا می شوند باید با احتیاط شروع و پیشرفت داده شوند.حین فاز حاد و post-acute توانبخشی ،بعضی تمرینات از قبیل gluteal setting /unasisted heel slides معمولا حین فاز شروع توانبخشی استفاده می شوند . و manually resisted isometric abd حین فاز post-acute جهت آمادگی برای گیت و بقیه فعالیت های WB به کار برده می شوند.
Accelerated rehabilitation :
معمولا برای بیماران زیر ۶۰-۶۵ سال که جراحی minimally invasive THA کرده اند و می خواهند هر چه زودتر فعالیت های روزمره شان را به دست آورند . این توانبخشی دو ویژگی دارد؛پیشرفت سریع به منظور WB حین حرکت و استفاده از crutch ,cane را هرچه زودتر کنار بگذارند /
پیشرفت حرکت با این سرعت با وجود قدرت و بالانس کافی می تواند به persistent gaite asymmetries و افزایش ریسک جراحت بینجامد، به علاوه در فعالیت هایی که نیاز به تحمل دارند ،ضعف و خستگی عضلات ممکن است استرس را روی پروتز افزایش دهند.
بنابراین قبل از برداشتن وسایل کمکی حرکت ،حصول قدرت کافی ابداکتور و اکستنسور هیپ به منظور حفظ ثبات و قرینگی حین حرکت اهمیت دارد پس برنامه تمرین های قدرتی اختصاصی ضروری است.