تغذیه برای بیماران – فیزیوتراپی اندیشه
مغز بدون این مواد غذایی فلج می شود
ویتامین های B1، B9 و C ، کلسیم، منیزیم و روی غذای اصلی مغز هستند و کمبود این مواد عملکرد مغز را با مشکل مواجه می کند.
نباید های تغذیه بیماران بخصوص پس از شیمی درمانی و بیماران سکته مغزی :
تمامی محصولات سویا اعم از سس سویا، کنجاله سویا و لوبیا سویا حذف شوند
شیرین بیان منبع بسیار غنی از استروژن است که باید از رژیم غذایی این افراد حذف شود
گوشت چرخ کرده توصیه نمیشود
خوردن سبزیجات خام ممنوع
مصرف گریپ فروت برای بیماران تحت شیمی درمانی ممنوع میباشد
طالبی و هندوانه به هیچ وجه مصرف نشود
باید های تغذیه بیماران :
مصرف محصولات پروبیوتیک ضروری است
مواد غذایی قرمز، بنفش و نارنجی مفیدند ترکیباتی که در میوهها و سبزیها وجود دارد در بهبود و عدم تشدید بیماری میتواند موثر واقع شود. ترکیباتی که در زردچوبه وجود دارد میتواند به این افراد بسیار کمک کند، چرا که نقش آنتی اکسیدانی دارد .
روزانه یک تا دو عدد سفیده تخم مرغ برای بیماران مفید است
بوییدن لیموترش موجب بهبود تهوع میشود
در بیماران سکته مغزی :
پروتئین: گوشت کم چرب و یا بدون چربی (مرغ) انتخاب کنید و تغییر انتخاب های خود را بیشتر با لوبیا، نخود فرنگی، آجیل، دانه ها و منابع ماهی انجام دهید از نظر چربی، بیشتر از منابع چربی خود را از ماهی، آجیل و روغن های گیاهی تامین نمایید. منابع چربی از کره، مارگارین، را محدود کنید.
مواد غذایی که باعث غلیظ شدن خون میشود مصرف نشود مانند :
سمنو
موز
مواد غذایی ضروری در تمام بیماران :
آب تصفیه شده دارای املاح کم
پروتین گیاهی در لوبیا ، عدس و ….
برای صبحانه عسل مصرف کنند با شیر
از مصرف زیاد نان پرهیز کنید
بجای نان از جوانه گندم که در خانه و شرایط بهداشتی تولید شده باشد استفاده کنید
بادام خیس خورده و پوست کنده شده و آسیاب شده میتواند بسیار موثر و مفید باشد
بیماران که در اندام های تحتانی دارای تورم و ادم هستند از مصرف نمک بشدت پرهیز کنند
آب کرفس و کاهو مصرف شود
برای رفع یوبوست میتوانید از پارافین خوراکی که در داروخانه ها با طعم های مختلف موجود است استفاده کنید ، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید